Bagaimana mengikuti siaran penstriman langsung Google for Education #EduOnAir?

Google for Education menyediakan satu perkhidmatan pembangunan profesional untuk komuniti pendidik menerusi inisiatif Education On Air atau lebih popular dikenali sebagai #EduOnAir.

Platform ini menyediakan penyiaran kandungan secara pentriman langsung secara percuma meliputi pelbagai tajuk umum pendidikan serta tajuk-tajuk berkaitan produk dan perkhidmatan Google.

Terdapat begitu banyak perkongsian yang menarik untuk anda ikuti. Anda boleh mendaftar seberapa banyak sesi. Lazimnya, pihak Google akan menghantar peringatan menerusi emel sebelum siaran bermula.

Berikut saya sediakan cara untuk anda mendaftar sesi yang anda gemari. Sangat mudah. Sebelum itu, sila ke https://educationonair.withgoogle.com

Pilih tajuk yang anda minati dan ketik ‘Register’.
Dalam halaman ini anda boleh melihat perincian penuh program. Ketik pada ‘Register’ sekali lagi
Sila ‘Sign in’ dengan akaun Google anda
Borang seperti berikut muncul. Google akan meminta anda memasukan nama daerah dan jumlah pelajar dalam daerah. Saya memasukan anggaran sahaja. Email dimasukan sekali lagi. Dah siap? Ketik ‘Submit’.
Pendaftaran siap. Sila semak peti mel anda.
Anda akan menerima satu email pengesahan pendaftaran. Ketik pada ‘Google Calendar’ untuk merekod sesi pada peranti anda sebagai peringatan.

Komen

komen

Comments have been closed/disabled for this content.