Pencalonan untuk pengiktirafan ‘Microsoft Showcase School’ kini dibuka

Microsoft menggunakan pentas Majlis Anugerah Pembestarian Sekolah Peringkat Kebangsaan 2018 untuk menyampaikan pengiktirafan Microsoft Showcase School kepada 10 buah sekolah dibawah pengurusan KPM. Sekolah-sekolah tersebut adalah:

  1. SMK Abdul Rahman Talib, Pahang
  2. SMK Tan Sri Muhammad Rahmat, Johor
  3. SMK Taman Bukit Maluri, Kuala Lumpur
  4. SMK Kubang Kerian, Kelantan
  5. SMK Kuala Perlis, Perlis
  6. SMK Tun Perak, Johor
  7. SK Taman Senangan, Pulau Pinang
  8. SK Abi, Perlis
  9. SK Bandar Hilir, Melaka
  10. SK Taman Bukit Indah, Johor

Untuk 2019, Microsoft mengumumkan tawaran kepada sekolah-sekolah yang menggunakan produk dan perkhidmatan mereka secara inovatif untuk tujuan pembelajaran memohon sebagai Microsoft Showcase School.

Pencalonan dibuka selama tiga bulan iaitu dari 15 April sehingga 15 Julai untuk semua sekolah seluruh dunia. Anda boleh membuat pencalonan menerusi pautan di bawah.

Pada masa yang sama, Microsoft juga membuka tawaran kepada para pendidik untuk memohon sebagai MIE Expert. Pautan dibawah menyediakan maklumat mengenai program MIE Expert serta syarat-syarat yang diperlukan.

Tempoh ini bagi saya mencukupi untuk sekolah-sekolah atau guru-guru yang berminat menyertai kedua-dua program ini yang sudah pasti memberi manfaat dengan sokongan ekslusif daripada Microsoft setelah pengiktirafan diperolehi.

Sertai saluran Telegram rasmi cikgusiber.com

Komen

komen

Comments have been closed/disabled for this content.